Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کارگروه ملی زلزله، ابنیه و مخاطرات زلزله با بزرگای 4.1 نهاوند استان همدان را مرتبط با فعالیت گسل "نهاوند دانست و گفت: این گسل با درازای حدود 80 کیلومتر تکه‌ای از گسل "اصلی و جوان زاگرس" است که بررسی لرره‌زایی این منطقه حکایت از فعال بودن سامانه‌های گسلی واقع در مسیر گسل اصلی و جوان زاگرس و به ویژه قطعه نهاوند دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر علی بیت اللهی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به زلزله روز 26 مهر ماه در نهاوند استان همدان، افزود: بر اساس گزارش مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ساعت 18 و 44 دقیقه و 49 ثانیه، زلزله‌ای با بزرگی 4.1 در استان همدان در حوالی نهاوند رخ داد. 

وی با اشاره به رومرکز این زلزله، خاطر نشان کرد: این زلزله در طول جغرافیایی48.43 و عرض جغرافیایی 34.2 در عمق  12 کیلومتر رخ داد رومرکز این زلزله در 5 کیلومتری نهاوند، 15 کیلومتری برزول، 17 کیلومتری گیان (همدان) و 67 کیلومتری همدان روی داده است.

بیت‌اللهی با تاکید بر اینکه زمین لرزه 4.1 نهاوند در 5 کیلومتری شرق نهاوند و در حاشیه تلاقی ایالت لرزه زمین ساختی "زاگرس" و زون "سنندج – سیرجان" رخ داده است، ادامه داد: این زون با "گسل جوان و اصلی زاگرس" قابل جدایش است ضمن آنکه مسیر "کنگاور" در شمال غرب و "نهاوند" در مرکز و "بروجرد" در جنوب شرق آن قطعه‌ ای از گسل MRF-Main Recent Fault  را با نام گسل "نهاوند" می‌شناسیم.

مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی اضافه کرد: گسل نهاوند با درازای حدود 80 کیلومتر و ساز وکار راندگی و فشاری، تکه‌ای از گسل "اصلی و جوان زاگرس" و هم‌راستا با گسل "درود" و با راستای جنوب خاوری- شمال باختری است.

وی خاطر نشان کرد: رومرکز زلزله در 5 کیلومتری شرق شهر نهاوند مکان‌یابی شده که نشان می‌دهد با توجه به عمق 12 کیلومتری کانونی، جانمایی گسل نهاوند باید در سوی غربی رومرکز و حوالی شهر نهاوند باشد. این امر توجه به خطر زلزله را در شهر لرزه‌خیز نهاوند با توجه به وجود بافت‌های فرسوده با مساحت بیش از 150 هکتار دو چندان می‌کند.

به گفته این محقق، زلزله 4.1 با گذشت دقایقی از آن با پس‌لرزه به بزرگی 2.5 همراه بوده که کانون این پس لرزه در مجاور رومرکز زلزله 4.1 قرار داشته است.

بیت اللهی یادآور شد: در مسیر زون میان ارتفاعی "کنگاور – نهاوند – بروجرد" و در دو سوی آن گسل‌های فرعی نیز جانمایی شده است که می‌توان به گسل "گارون" در غرب و گسل "لرد کمر" در شرق با راستای شمال‌غرب – جنوب شرق اشاره کرد.

وی تاکید کرد: در 28 شهریور سال جاری، در جنوب شرقی "بروجرد" در مجاورت "چالان چولان" زمین لرزه دیگری با بزرگی 4.1 در عمق 5 کیلومتری گزارش شد که معرف فعال بودن سامانه‌های گسلی واقع در مسیر گسل اصلی و جوان زاگرس و به ویژه قطعه نهاوند آن است.

بیت اللهی اضافه کرد: موقعیت رومرکز زلزله و مراکز جمعیتی اطراف آن به همراه گسل‌های عبوری از محدوده شهری و حواشی شهر نهاوند در تصویر زیر نشان داده شده است.

بیت اللهی اظهار کرد: در شرق رومرکز، آبادی‌های "اشوند"، "قلعه باروداب"، "برجک" و چند مرکز جمعیتی دیگر واقع شده‌اند.

به گفته وی، در سوی غربی مهمترین مرکز جمعیتی و نزدیکترین آن شهر "دماوند" است که در 5 کیلومتری غرب رومرکز واقع شده است. "کفرج"، "ده فول"، "محمدآباد چولاک" و چندین آبادی و مراکز جمعیتی دیگر را نیز می‌توان در سوی غربی رومرکز زلزله 4.1 نهاوند نام برد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام استان همدان مراکز جمعیتی مرکز تحقیقات مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۰۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور

تین نیوز

جمعیت بدمسکن کشور که براساس آمار های رسمی میانه دهه ۹۰، معادل ۱۹.۵میلیون نفر اعلام شده بود، در یک برآورد جدید به ۲۳میلیون نفر افزایش یافت.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصاد ۲۴، معاون وزیر راه وشهرسازی اعلام کرد: هم اکنون ۲۳ میلیون نفر از جمعیت شهری کشور به دلیل سکونت در بافت های فرسوده و ناکارآمد و همچنین سکونتگاه های غیررسمی، بدمسکن هستند و جان آن ها در معرض خطر قرار دارد. این برآورد جدید یک سوال مهم را در خود جای داده است؛ اینکه چرا طی یک دهه اخیر به رغم همه اقدامات انجام شده در حوزه نوسازی بافت های فرسوده وسکونتگاه های غیررسمی، جمعیت بدمسکن افزایش داشته است؟ آیا این اقدامات بی اثر بوده است؟

محمد آیینی، معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در پاسخ به این سوال به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: برآورد فعلی از جمعیت بدمسکن، با توجه به متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت صورت گرفته است. به گفته محمد آیینی، بررسی ها نشان می دهد، جمعیت ۱۱ و نیم میلیون نفری ساکن در بافت های فرسوده شهری ایران از سال ۹۵ تاکنون در هر سال به طور متوسط، رشد ۱.۳ درصدی، یعنی معادل نرخ رشد جمعیت ایران، داشته است.

 

اما، جمعیت بدمسکن ساکن در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه ای، به دلیل گسترش فقر مسکن، رشدی به مراتب بیشتر از حد طبیعی داشته و برآورد ها حاکی از آن است در هر سال به طور متوسط ۲.۳ درصد به جمعیت ساکن در این سکونتگاه های غیررسمی افزوده شده است. جمعیت حدود یک میلیون نفری ساکن در بافت های تاریخی نیز تقریبا در یک دهه اخیر بدون تغییر بوده است.

به گفته آیینی، همچنین، بخشی از این رشد جمعیت بدمسکن ناشی از گسترش محدوده بافت های فرسوده وناکارآمد و سکونتگاه های غیررسمی در سال های اخیر است. در حالی که ابتدای دهه ۹۰، مساحت پهنه های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی ۷۴ هزار هکتار اعلام می شد در تازه ترین برآورد ها این میزان به ۱۶۷ هزار هکتار افزایش یافته است. آیینی گفت: تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده ساخته شده است که حاصل نوسازی بیش از ۳۵۰ هزار پلاک فرسوده است.

هنوز ۲میلیون و۷۰۰هزار پلاک فرسوده با قابلیت ساخت دست کم ۴.۵میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد. آیینی همچنین از صعود آمار نوسازی مسکن در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در سال گذشته سهم پروانه های ساختمانی بافت فرسوده از کل پروانه ها به ۲۱.۵ درصد رسید؛ این سهم در ۱۴۰۱ معادل ۱۸.۵ درصد بود و در صورتی که بسته مشوق های شهرسازانه در همه شهر ها اجرایی شود، این سهم به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

معاون وزیر راه وشهرسازی، همچنین آماری از وضعیت ساخت وساز در بافت های فرسوده در قالب طرح نهضت ملی مسکن ارائه کرد. به گفته آیینی سهم بافت های فرسوده از ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور، ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در هر سال است. طی دو سال اخیر تاکنون ۲۶۶ هزار واحد مسکونی در قالب این طرح در پروسه ساخت قرار گرفته که از این میزان سهم تهران حدود ۵۵ هزار واحد است؛ همچنین بیش از ۸۲ هزار واحد نیز تاکنون افتتاح شده که حدود ۱۶ هزار واحد از این تعداد مربوط به تهران بوده است. آیینی اعلام کرد: بنا داریم تا پایان امسال آمار واحد های شروع شده نهضت ملی را به ۴۰۰ هزار واحد مسکونی رسانده و۱۰۰هزار واحد دیگر را نیز به بهره برداری برسانیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ۴‌.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند